Ägarsidor

Brf Sjögården


På denna sidan hittar ni all information som är viktigt vid köp och ägande av lägehet


WIFI Namn: Hotellet

WIFI pwd: sjogarden2019


Ström
Uppvärmningen är cental och ingår i månadsavgiften, för hushålls el behöver inget elavtal ecknas, varje lägenhet har en mätare som läses av årsvis och en schablon summa faktureras varje månad och korrigeras årsvis.

Inredning av lgh


Vid inredning av lägenheten är det viktigt att tänka på hur många som skall bo och att inredninge passar tilll uthyrning. Vi rekomenderar en bäddsoffa med god komfort som är enkel att bädda upp. Är det ett rum med upp till fyra sängplatser är det viktigt att det då även finns köksinredning för fyra. Vid val av täcken och kuddar är det viktigt att inte välja dun eftersom det inte är bra vid alergi. För köksinredning rekomenderar vi Ikea. Vi har en lista på inredning som vi rekomenderar och kommer ha extra av så det är enkelt att komplettera vid behov.

När vi byggde hotell varvet arbetade vi efter en modboard som kan vara bra att följa för inspiration och vägledning.UthyrningFår enligt stadgarna enbart ske genom driftbolaget.
Ett krav för att kunna hyra ut lägenheten är att det enligt uthyrningsavtalet med driftbolaget uppfyller hotellstandard. Om lägenheten skall hyras ut som 4-bädds, skall bäddsoffan uppfylla deras kriterier. Det skall också finnas lika många sittplatser som bäddar. Lägenheten skall vara utrustad med lika många kuddar och täcken som bäddar...

Grundkrav och rekommendationer för uthyrning.

 • Ditt boende skall vara helt, rent och funktionellt samt utrustat med dusch och toalett. Med helt, rent och funktionellt menas att väggar, golv, tak samt möbler är fräscha och att övriga inventarier är hela och funktionsdugliga.
 • Allmänbelysningen skall vara god.
 • Godkända elinstallationer, eldstäder och ventilationsanläggningar är ett krav.
 • Antalet sittplatser vid TV bör vara lika som antalet bäddar. Möblera med lättskötta material på soffor, fåtöljer, samt bra material på övriga textilier. Entrématta på golvet i hallen är att rekommendera pga. slitage.
 • Det skall finnas förvaringsmöjligheter i t ex. garderob/byrå eller krokar på vägg, anpassade för antalet bäddar som finns i ditt boende. Täcken och kuddar skall vara vita och fluffiga och av bra kvalité (syntet) som är tvättbara, får ej vara dun p.g.a. allergier.
 • Persienner, rullgardiner eller vanliga gardiner att dra för fönstren i sovutrymmen ska finnas även en sänglampa till varje bädd. Våningssängar skall utrustas med fallskydd och stege.
 • Badrum och våtutrymmen skall vara täta och inga sprickbildningar, skarvar som släppt eller andra synliga skador.
 • Antalet sittplatser vid köksbord ska vara samma som antalet bäddar.  Vitvaror och hushållsmaskiner får ej vara föråldrade. Porslin och utrustning skall vara enhetligt. Vi ersätter husgeråd endast från eget lager. Läs mer om basutrustning.
 • Plocka bort värdefulla föremål och föremål med affektionsvärde som inte går att ersätta. Minimera prydnadssaker för städningens skull.
 • Torrvaror och kryddor tas bort under uthyrningen.
 • Vi rekommenderar askholk vid entré då slipper man fimpar runt tomten.

Plädar eller andra inredningsdetaljer som riskerar att flyttas mellan lägenheter önskas märkas med lgh.nr. Så ökar chansen att vi får tillbaks dem. Detsamma gäller utemöbler. Plocka undan all personlig utrustning, så som toalettartiklar, kläder, torr och kylvaror. 


Föreningen 

Mäklarhuset

Storgatan 14

41124 Göteborg


/www.maklarhuset.se

Johanna Wemmel

Nyproduktionsansvarig, kontaktperson

Certifierad nyproduktion


E-mail

Johanna.wemmel@maklarhuset.se


Tel: 

070-816 07 67


Simon Svedlund

Ansvarig Fastigetsmärklare 

Certifierad Nyproduktion


E-mail

simon.svedlund@maklarhuset.se


Tel: 

072-181 85 12Copyright © All Rights Reserved